Lederen har ordet : Åker gård – hva nå?

Åker gård – hva nå ?
Brunstad Kristne Menighet (BKM) skal i disse dager overta Åker gård, som de kjøpte av Statsbygg i fjor høst. På initiativ fra Hamar Historielag inviterte styret for BKM i vinter representanter for Fortidsminneforeningens lokalavdeling, Vang historielag og Hamar Historielag til et orienteringsmøte i menighetens senter på Hjellum. Her ble det orientert om intensjonen med å kjøpe Åker, og det som inntil da forelå av planer. Vi som deltok på møtet fikk forståelsen av at BKM overtar Åker i den hensikt at gårdens historie vil være viktig i den videre utvikling av stedet. Vi ble også utfordret på å komme med ideer til hva Åker skal være og brukes til fremover.
Hamar Historielag har gitt ut tre årbøker (2015 og 2016) som forteller Åker gårds historie fra høvdingsetet til herregården og storgården – fra forhistorisk tid til vår tid. Gårdens historie er viktig å ivareta ikke bare for oss i Hamarområdet, og Hamar Historielag ser sin rolle både som rådgiver og samarbeidspartner i en ny epoke for gården.
Vi ønsker Brunstad Kristne Menighet lykke til som nye eiere av Åker gård !!
Ida Kristin Lie

 

 

Lederen av Hamar Historielag er opptatt å motta synspunkter og tilbakemeldinger på det som hun skriver – gi det her:


Deprecated: Creation of dynamic property WP_Query::$comments_by_type is deprecated in /home/2/h/hamarhistorielag/www/wp-includes/comment-template.php on line 1528

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /home/2/h/hamarhistorielag/www/wp-content/themes/advanced-newspaper/comments.php on line 103

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /home/2/h/hamarhistorielag/www/wp-content/themes/advanced-newspaper/comments.php on line 105

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /home/2/h/hamarhistorielag/www/wp-content/themes/advanced-newspaper/comments.php on line 107