Årbok fra Vang Historielag er i salg

Vang historielags årbok «Minner ifrå Vang» inneholder også stoff som burde være interessant for Hamarfolk. I årboka for 2018 nevnes spesielt artikkelen «Flagstadelva og vannet til Hamar og Vang». En har her beskrevet en turbulent historie helt fra 1850 og fram til i dag med hovedvekt på vannet fra Flakstadelva som var Hamars vannforsyning til 1956. Boka koster kr 200 og kan kjøpes på Gravdal og de fleste dagligvarebutikkene i Vang.

Hamar Arbeiderblad skriver den 1. November: «

I fjor endte denne minneboka høyt oppe på lista over godt solgte bøker i Hamar, og trolig skjer det samme i år også. For som tidligere er det en god blanding av fakta og fortellinger om steder og personer, skrevet av vangssokninger og etterkommere.

I år er det Lunden skole som pryder forsida siden skolen feiret sitt 150 årsjubileum i sommer. I boka er det også en artikkel om Lundens første år og om de gamle skolekretsene. Som kjent starter rivingen av Lunden skole etter nyttår, derfor er artikkelen ekstra aktuell i år.

Elisabeth D. Guldbrandsen og Hanne-Grethe Sæhlie i årbokkomiteen synes de har fått samlet et variert knippe av temaer i årets årbok. De har også hatt med seg Helge Karset og Grethe Teksum i dette arbeidet.

Odd Lindstad og Oddvar Dalby har skrevet en lengre artikkel om hvilken betydning Flagstadelva har hatt, Andreas Sæhlie har tatt for seg hoppsporten som lek i Vang, og her er det nok mange vangssokninger som kjenner seg igjen. Sæhlie vil for øvrig fortelle mer om skilek når årboka blir presentert på Høyvang 4. november.

Årboka har også med spennende stykker om vangssokninger som har gjort seg bemerket. Lars Busterud skriver om farfaren sin, Håkon Busterud og opprullingen av Milorg-nettverket i Vang i 1944. Busterud som er historielærer ved NTNU har for øvrig brukt dette materialet i undervisningen sin.

I årboka kan du også lese om Alfred Wangen som hadde ansvaret for ærverdige Emil Lies bokhandel i Strandgata i Hamar.

Her er også en artikkel om vangsjenta Helene Halvorsdatter som slo seg opp som fotograf i Oslo.

I tillegg inneholder årboka blant annet artikler om årets sykkeltur på Solvang og Smeby og Norges første folkehøyskole på Sagatun.»


Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/2/h/hamarhistorielag/www/wp-content/themes/advanced-newspaper/comments.php on line 103

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/2/h/hamarhistorielag/www/wp-content/themes/advanced-newspaper/comments.php on line 105

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/2/h/hamarhistorielag/www/wp-content/themes/advanced-newspaper/comments.php on line 107