Da krigen kom til Hedmarken

Hamar Historielag arrangerer onsdag 14. november klokken 18.30 temakveld i Hamar Teater (inngang fra Strandgata). Tidligere forsvarssjef Harald Sunde kåserer om «Da krigen kom til Hedemarken, aprildagene 1940».
Harald Sunde har bakgrunn som general i Hæren og var Forsvarssjef fra 1. oktober 2009 til 19. november 2013. Allsidig militær bakgrunn, blant annet som sjef for Forsvarets spesialkommando og som Norges faste representant i militærkomiteen i NATO.
Han har skrevet boken «Norske kammerladningsgeværer og karabiner for Hæren 1842 – 1877».
Mest relevant for foredraget er hans store engasjement for å ta vare på og formidle kunnskap om vår krigshistorie – ikke minst lokalt og regionalt – knyttet til 2. verdenskrig.
Etter at han flyttet tilbake til Ringsaker har han stått sentralt i arbeidet med å etablere og drive Regionalt krigshistorisk formidlingssenter i Moelv. Han har i disse årene holdt utallige foredrag og orienteringer som for eksempel vandring i Lundehøgda der kampene foregikk i 1940. Harald Sunde har møtt skoleklasser og ungdomsgrupper og vært særlig opptatt av å formidle denne delen av vår felles historie til ungdom.
Dette er utvilsomt et foredrag det er nyttig å få med seg for folk i alle aldere.
La det også være nevnt at medlemmene i Hamar Historielag kan hente årets årbok, Nabolaget, i forbindelse med arrangementet.