Månedens bilde februar

Månedens bilde februar

Månedens bilde for februar viser Åsgården, en gang en sentral bygning ved Stortorget. Fortsatt er det vel de som husker kafe Nor? Det har rent mye vann i Mjøsa siden Åsgården ble revet, den vek plasåen for et nytt bibliotekbygg, som jo etter en del år måtte vike for kulturhuset.

Les mer
Månedens bilde januar

Månedens bilde januar

Månedens bilde for januar er tatt tidlig på 1960-tallet, nær parkeringsplassen ved bryggekiosken. NSB hadde en årelang kampanje som het "vekk med dampen", akkurat det illustrerer dette bildet. Vi ser et damplokomotiv på vei mot Hamar stasjon, mens en mann jobber i en mast for legge jernbanestrøm nordover fra Hamar.

Les mer
Månedens bilde desember 2023

Månedens bilde desember 2023

Dette bilde av Domkirkeruinene taler for seg, og er en god begrunnelse for hvorfor ruinene trengte et vernebygg. Bildet er tatt en gang på slutten av 1960-tallet.

Les mer
Månedens bilde november

Månedens bilde november

Denne gangen har vi valgt et bilde med et ganske spesielt utgangspunkt: Det er tatt halvveis nede i den 12 meter dype hovedbrønnen,"Bispens brønn", i borggården i det gamle borg-anlegget på Domkirkeodden. Bildet ble tatt tidlig på 1970-takllet, i tilknytning til en utgraving av brønnen.

Les mer
Månedens bilde oktober

Månedens bilde oktober

Oktoberbildet er tatt under den storstilte restaureringen av Storhamarlåven, som foregikk i årene 1967-1969. I 1974 ble det fabelaktige museumsbygget åpnet for publikum – så neste år er det 50-års jubileum

Les mer