Månedens bilde februar

Månedens bilde februar

Månedens bilde for februar viser Åsgården, en gang en sentral bygning ved Stortorget. Fortsatt er det vel de som husker kafe Nor? Det har rent mye vann i Mjøsa siden Åsgården ble revet, den vek plasåen for et nytt bibliotekbygg, som jo etter en del år måtte vike for kulturhuset.

Les mer
Månedens bilde januar

Månedens bilde januar

Månedens bilde for januar er tatt tidlig på 1960-tallet, nær parkeringsplassen ved bryggekiosken. NSB hadde en årelang kampanje som het "vekk med dampen", akkurat det illustrerer dette bildet. Vi ser et damplokomotiv på vei mot Hamar stasjon, mens en mann jobber i en mast for legge jernbanestrøm nordover fra Hamar.

Les mer
Månedens bilde januar 2024

Månedens bilde januar 2024

Dette bildet fra Koigen-området er tatt en gang i overgangen mellom 1960 og -70-årene, før området ble oppfylt, før Utvandrermuseet etablerte seg her, før Kong Olav markerte åpningen ved å plante et tre, før en sirkuselefant et par år senere spite istykker treet, før området endret karakter og ble ett attraktivt friluftsområde, med en rekke aktivitetsmuligheter om sommeren, og før Stupetårnet kom som er krone på verket.

Les mer
Månedens bilde desember 2023

Månedens bilde desember 2023

Dette bilde av Domkirkeruinene taler for seg, og er en god begrunnelse for hvorfor ruinene trengte et vernebygg. Bildet er tatt en gang på slutten av 1960-tallet.

Les mer